Са великим задовољством вас обавештавамо да су овогодишњи Српски Дани били успешни у сваком погледу.

Уз Божији благослов и добро време, упркос временској прогнози која је најављивала кишне дане, фестивал је оба дана био веома посећен, и протекао је у дружељубију и добром расположењу добрих људи из Едмонтона и околине.

Уз велики рад и труд Управног одбора ЦШО „Свети Сава“ у Едмонтону, уз велику и несебичну помоћ благочестивих Срба и Српкиња наше црквене заједнице овогодишњи Српски дани допринели су напретку наше овдашње Српске заједнице, и овим је потврђен смисао одржавања ове манифестације, јер је овај фестивал установљен са немером да се одржава сваке године и да обогати социјални живот овдашњих Срба, културна дешавања града Едмонтона и да промовише културне вредности српске заједнице у овом граду. Овогодишње окупљање потврдило је своју првобитну намену.

Све црквене подорганизације биле су на висини свог задатка: Коло Српских Сестара, Српско фолклорно Друштво ,,Опанак”, Српско певачко друштвo ,,Божури”, Ф. К. Бели Орлови и одбојкашки тим, дали су све од себе и обогатили су садржај народног збора уз понуду Српских специјалитета, богате кореографије Српских народних игара и песама и спортским играма.

Захваљујемо се организатору културног програма Српској драмској секцији и водитељима програма Биљани Вигњевић и Жељку Сулаверу као и овогодишњим гостима културног програма СКУД ,,Фрула” из Калгарија и Грчком фолклорном друштву ,,Кyklos”.

Захваљујемо се свим појединцима и организацијама из наше заједнице, чији су чланови уложили несебичне напоре да фестивал буде успешан.

Захваљујемо се свим спонзорима који су новчано помогли:

 

ДИЈАМАНТСКИ СПОНЗОР – $1,000 и више

Давор Дебељак                      $1.000

Firestar Express Group Ltd.    $1.000

 

ЗЛАТНИ СПНОЗОРИ – $500  и више

Kordun Mechanical Service      $500

Александар Андрејевић        $500

 

СРЕБРНИ СПОНЗОР – $250 и више

Весна Фарнден                       $300

Десимир Видовић                  $250

 

Захваљујемо се свима који су својим присуством увеличали славље.

Посебно се захваљујемо свима који су својим радом и трудом изнели сав терет фестивала.

У нади да ћемо се поново видети на Српским Данима следеће 2023. године у још већем броју, срдачно Вас поздрављају:

Председник Илија

и сви чланови Управног одбора

ЦШО „Свети Сава“ у Едмонтону.

 

Loading