Трилогија – Отра вез (Поново), Вир, Коприва

 У организацији Едмонтонског песника, господина Жељка Сулавера, и уз подршку цркве Свети Сава, 11. марта, 2023. године смо имали част и задовољство да у простору испод наше цркве угостимо књижевницу из Калгарија Морану Ивковић.

 Након благослова нашег свештеника, о. Десимира Видовића, присутне је својом вештином на клавиру, у три блока пред представљање сваке појединачне књиге, пријатно изненадио дванаестогодишњи Лука Сајловић.

 Модератори програма, Жељко Сулавер и Каролина Угљешић, су пре читања кратких делова из сваке књиге, започели разговор о Мораниној биографији, инспирацијама, балансирању улоге мајке, жене, супруге, сестре и ћерке. Уз помоћ публике која се спонтано укључивала у разговор, проницали смо у тематику о којој ауторка пише. Господин Жељко Сулавер је као израз добродошлице прочитао једну од својих песама.

 Евидентно је да трилогија: Отра Вез (Поново), Вир и Коприва, за које Морана каже да могу али не морају да се читају одређеним редоследом, врло суптилно задире у нека од вечних питања. То су питања постојања и међусобног преплитања сродних душа, улоге бола у вредновању љубави, поимања жене у разним периодима и просторима, и Бога као заокружитеља нас и свега око нас.

Морана у свом одговору на већину питања наглашава своју везу са Богом и тражење унутрашњег мира готово пражњењем ношеним вером у Бога.

 Ауторка већ ради на новим књигама од којих је једна већ завршена.

 Начете теме су просто емитовале позитивну енергију коју су присутни гости као и ауторка свакако препознали. Ово књижевно вече нас је све учинило духовно богатијим.

 Уз захвалност Морани и њеној породици на гостовању у нашој заједници, желимо јој лако перо са жељом за поновно дружење уз нове плодове њеног талента и рада.

 

Loading